1. Home
  2. /
  3. Seniori

Seniori

Seniorii sunt înaintaşii noştri care au păstrat credința curată în Hristos până la adânci bătrâneți.

Lucrarea acestui departament caută să slujească fraţilor şi surorilor în vârstă. Avem multe de învățat de la ei: aceștia sunt înaintaşii noştri care au păstrat credința curată în Hristos până la adânci bătrâneți. Prin experienţele pe care le-au avut cu Dumnezeu de-a lungul vieții ei sunt adevărate modele pentru generaţia tânără. Deși uneori bolnavi sau singuri, deplasându-se mai greu, ei sunt adesea primii care ajung la biserică.
În cadrul acestui departament, ne propunem să dezvoltăm programe specifice pentru reprezentanții vârstei a treia. Activitățile organizate de-a lungul timpului s-au dovedit a fi o sursă de bucurie, speranță şi mângâiere.

Prin programele în care se implică seniorii din biserica noastră, ei ne arată că vârsta nu trebuie să fie o piedică în slujirea lui Dumnezeu. Dacă simți că Domnul te cheamă să te implici în această lucrare, o poți face prin rugăciune, printr-o vizită făcută unei persoane vârstnice, prin a aduce speranță în inimile acestor frați care uneori se simt uitați și care au nevoie să fie mângâiați de către ceilalți membri ai trupului lui Hristos.

Întâlniri lunare

Organizăm la biserică o întâlnire în fiecare ultimă miercuri din lună. La aceste întâlniri avem un timp de împărtășire a problemelor cu care se confruntă fiecare, momente de încurajare din Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciune, împărtășim experiențe din viața noastră și modalități prin care să ne trăim viața de credință în contextul actual. În acest cadru, frații mai în vârstă se bucură să participe cu cântări, cu poezii, cu mărturii despre lupta lor cu problemele bătrâneții. La aceste întâlniri, încercăm să invităm frați mai în vârstă sau mai tineri atât din biserica noastră cât și din alte biserici, care să ne slujească prin Cuvânt. De asemenea, participăm împreună la masa Domnului iar la sfârșitul programului ne bucurăm de cina pe care surorile care slujesc la bucătărie o pregătesc pentru noi.

Întâlniri lunare

O întâlnire în fiecare ultimă miercuri din lună.

Vizite la domiciliu

Tot în această lucrare avem echipe care lunar fac vizite la domiciliul celor care nu se pot deplasa la biserică, ducând și Cina Domnului. În timpul vizitelor efectuate, încurajăm pe frații mai în vârstă, îi ascultăm, citim din Scripturi și ne rugăm.

Vizite la domiciliu

Avem echipe care lunar fac vizite la domiciliul celor care nu se pot deplasa la biserică.

Tabere

Anual organizăm o tabără la Someșul Rece sau la Beliş, la care participă în jur de 50 de persoane. Scopul taberei este de încurajare, cunoaștere, părtășie frățească și bucurie în cadrul naturii pe care a creat-o Dumnezeu. Unul din lucrurile noi pe care le-am făcut la tabăra din acest an a fost să adunăm câteva mărturii personale despre modul în care fraţii în vârstă încurajează generația tânără să fie oameni biruitori.

Tabere

Anual organizăm o tabără, pentru seniori, la Someșul Rece sau la Beliş.