1. Home
  2. /
  3. Asistență socială

Asistență socială

Mai aproape unii de alții

O parte importantă a bugetului de resurse a bisericii noastre este direcționată pentru sprijinirea persoanelor aflate în nevoie. În vizorul lucrării sociale a bisericii sunt persoane singure, persoane bolnave, persoane cu diferite deficiențe, orfani, oameni aflați in suferință sau tineri veniți la studii cu o situație materială precară. Suntem conștienți că nu vom putea rezolva noi toate problemele care apar și că de multe ori o vorbă bună oferă celui ce are nevoie de ea suficient sprijin pentru a putea depăși momentele grele. În același timp, știm și cât de important este să îți deschizi și punga, nu numai inima.

Pe lângă bani, de-a lungul vremii membrii bisericii Mănăștur au donat și produse agricole prin care au binecuvântat pe alții. În plus, s-au mai colectat la biserică articole vestimentare, mobilier, obiecte electrocasnice, obiecte de uz general. Toate acestea au fost ulterior distribuite spre persoane sau familii nevoiașe.

Proiecte misionar-sociale

De-a lungul vremii, biserica a susținut diferite proiecte misionar-sociale, cum ar fi: participarea la reconstrucția din Cosmești în urma viiturii care a avut loc în anul 2005, reconstrucția satelor de la Dunăre în urma viiturii provocate în anul 2006, sau sprijinul dat de tinerii bisericii noastre în urma viiturii de la Dorohoi din anul 2009. aceste proiecte au fost numite misionar-sociale deoarece în urma desfășurării lor, în locurile respective au rămas biserici nou constituite.

Asistență socială copii

Pentru copiii din familii cu situație materială grea (mai ales copiii credincioșilor din bisericile de la sate), biserica noastră organizează an de an colectare de pachete de cadouri, distribuire de pachete cu alimente neperisabile sau achiziționare de ghiozdane școlare gata echipate. În plus, acești copii sunt sprijiniți financiar pentru a putea participa la tabere de vară, școala biblică de vacanță, sau diverse alte activități.

Asistență socială pentru persoane aflate în dificultate

Nu lipsită de semnificație este asistarea membrilor bisericii în rezolvarea unor probleme medicale care pot să apară. În plus, biserica și-a arătat adesea sprijinul în vederea întocmirii dosarelor pentru comisiile de pensii de boală, de handicap, sau alte intervenții care necesită asistență de urgență.

În colaborare cu alte organizații non-profit, lucrarea socială asistă la domiciliu persoanele în vârstă, lipsite de sprijin, dintre membrii bisericii, la curățenie, gătit, cumpărături, mici reparații, deplasarea la medic pentru asistența medicală sau alte forme de sprijin aparent minore, dar care oferă confortul necesar celor asistați.