Cum devin membru

Biserica lui Dumnezeu (Trupul lui Hristos) este alcătuită din oameni care „mărturisesc că Isus este Domn şi cred că Dumnezeu L-a înviat din morţi” (Romani 10:9-10). Aceştia sunt oameni care se pun la dispoziţia lui Dumnezeu şi se dedică să împlinească „faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele” (Efeseni 2:10).

În acelaşi timp, a fi membru în biserica lui Dumnezeu înseamnă să ne luăm în serios menirea de fraţi şi surori în Isus Hristos, prin vegherea „unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune” (Evrei 10:24).

De ce este important să fii membru al unei biserici?

A fi membru al unei biserici înseamnă a te dedica unui grup local de credincioși, care se adună împreună pentru împlinirea unor scopuri stabilite de Dumnezeu. E important să faci parte dintr-o biserică- e un loc în care să te poți închina lui Dumnezeu, să crești în credință, să poți fi ajutat și să ajuți la rândul tău pe alții în momente de nevoie.

Biserica lui Dumnezeu este compusă din oameni care înțeleg importanța de a veghea „… unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune” (Evrei 10:24). Astfel, a fi membru într-o biserică te va ajuta să devii mai matur din punct de vedere spiritual și să ai parte de toate beneficiile apartenenței la o comunitate în cadrul căreia se manifestă dragostea lui Hristos.

Cum devin membru al acestei biserici?

A deveni membru al Bisericii Baptiste Mănăștur nu este dificil. Acest lucru se poate materializa în două moduri: prin botez sau prin transfer.

Prin Botez

 

Domnul Isus Însuși a fost botezat și ne-a învățat că botezul este un mod de mărturisire publică a credinței în El ca Mântuitor și Domn al nostru. Botezul în apă simbolizează transformarea care are loc în viețile noastre în momentul în care ne punem încrederea în Dumnezeu. Din cauza importanței acestei decizii, noi cerem ca fiecare om să fie botezat înaintea de a fi acceptat ca membru al bisericii.

În mod practic, cei care doresc să devină membri prin botez sunt invitați să participe la programul de Cateheză (o perioadă de instruire organizată în vederea cunoaşterii ABC-ului credinţei creștine în baza Sfintelor Scripturi).

 

CERERE ÎNSCRIERE CATEHEZĂ

Prin Transfer

 

Dacă sunteți membru al unei alte biserici evanghelice (fiind botezat nou-testamentar) și din diferite motive doriți să vă integrați în comunitatea noastră, puteți să completați o cerere de transfer a membralității.

După depunerea acestei cereri, comitetul bisericii vă va invita la un interviu cu scopul de a vă cunoaște mai bine, în vederea integrării dumneavoastră în biserica noastră. De asemenea, în cadrul procesului de transfer, biserica dumneavoastră de proveniență va fi informată și solicitată să își dea acordul cu privire la această intenție.

 

CERERE DE TRANSFER

Trimiteți-ne un mesaj folosind formularul de mai jos. În cel mai scurt timp cineva vă va contacta.

    Str. Ospătăriei nr. 10, Cluj-Napoca
    0264 425 051
    Duminica: 9:30 – 12.00 | 18.00 – 20.00
    Joi: 18.00 – 20.00