Tineri și adolescenți

/Tineri și adolescenți
Tineri și adolescenți2018-01-11T09:16:03+00:00

Creștini maturi. Lideri eficienți. Comunități transformatoare.

Perioada adolescenței și tinereții sunt în mod special legate de întrebări, căutări și frământări. Fie că sunt întrebări exprimate, fie că sunt întrebări mute, întrebările nu pot fi ignorate. Nici neglijate.

Lucrarea cu tinerii și adolescenții caută să creeze mediul potrivit în care adolescenți și tinerii să poate descoperi, experimenta și exprima întrebări și răspunsuri legate de viață care să îl onoreze pe Dumnezeu.

Informare sau transformare

Suntem conștienți că adolescența este o perioadă foarte importantă din viață, în care se formează multe din valorile și convingerile fiecăruia dintre noi. Ținând cont de acest lucru, ne propunem, cu ajutorul lui Dumnezeu, să ajutăm la creșterea și maturizarea fiecărui adolescent din biserică, precum și la câștigarea altor tineri prin această lucrare.

În cadrul acestui departament ne propunem să creăm un mediu prietenos și primitor pentru fiecare adolescent al bisericii și nu numai. Prin întâlnirile săptămânale ale grupei noastre, căutăm să oferim alternativa unui anturaj creștin, în care tinerii să poată petrece timp cu băieți și fete de vârsta lor. Prin studiu biblic și rugăciune căutăm să împlinim nevoia lor de a înţelege existenţa lui Dumnezeu și de a cunoaşte principiile biblice după care ar trebui să ne ghidăm viața.
În cadrul întâlnirilor avem un timp de închinare, rugăciune, studiu biblic, dar și jocuri.
Prin programele desfășurate, adolescenții cresc tot mai mult spiritual și învață lucruri noi despre Dumnezeu. De asemenea, ei învață să slujească- atât lui Dumnezeu cât și oamenilor în nevoi (credincioși și necredincioși).

În grupul nostru avem în jur de 20 adolescenți cu care lucrează 6 lideri. Cu aceștia, dar și cu alți invitați organizăm în fiecare vară o tabără specială la munte. În cadrul taberei ne jucăm, cântăm, dar și învățăm cum să ne însușim niște modele corecte de raportare la Dumnezeu, la familie, la profesori și la toți cei din jur. Cu ajutorul lui Dumnezeu nădăjduim și ne rugăm ca acești adolescenți să devină credincioși maturi, oameni de bază în Biserica lui Hristos.

Rebeca și Darius Moldovan (responsabili), Mariana Coța, Corina Muntean, Alina și Răzvan Boiciuc

Cui ne adresăm

  • Dacă treci printr-o perioadă în care trebuie să iei decizii cu privire la studii, loc de muncă, familie, biserică …
  • Dacă vrei să găsești răspunsuri la frământările tale …
  • Dacă vrei să slujești pe Dumnezeu și aproapelui tău, folosindu-ți darurile tale …
  • Dacă vrei să ai părtășie cu tineri de o vârstă apropiată ție …

… Atunci te așteptăm să te alături grupului nostru de tineri.

Întâlnirile noastre

În fiecare vineri, între orele 18:00-20:00, ne propunem să oferim un cadru călduros, adecvat creșterii spirituale.

Cu toții împreună – liceeni, studenți și nu numai – avem părtăşie în rugăciune, laudă şi închinare, ne facem prieteni noi și abordăm teme și subiecte importante și relevante vârstei noastre.

Tineri implicați

Credem cu tărie că fiecare creștin are o chemare de a sluji pe aproapele său.

Prin urmare, tinerii bisericii noastre se implică în activități sociale și în vestirea Evangheliei prin vizite la orfelinate sau penitenciare, ajutorarea unor categorii defavorizate (copiii străzii, romii de la Pata Rât), vestirea Evangheliei la sate și în multe alte proiecte.

Evenimente

Organizăm permanent activități specifice sau evenimente: întâlniri în grup mic, ieșiri în oraș, excursii, tabere sau evenimente sportive.

Vrei să vii și tu?

Evenimente

Abonează-te la Newsletter!