„Iosafat și-a îndreptat fața să caute pe Domnul și a vestit un post pentru tot Iuda.” 2 Cron. 20:3

Era o stare de urgență în mijlocul poporului lui Dumnezeu. Amon și Moab, vecinii Israelului, și-au ascuțit săbiile lucioase și însetate de sânge și și-au organizat armatele pentru atacul Iudeii. Încordați și pregătiți de asalt, au invitat să li se alăture și poporul maonit (un trib arab cu origini la sud-est de Petra), pentru a fi siguri de izbândă. Toate cele trei armatele au tăbărât la En-Ghedi, pentru un scurt repaus strategic și o necesară întâlnire a generalilor. În acea vreme, împărat în Iuda era Iosafat (fiul regelui Asa), cunoscut pentru zelul suprimării idolatriei din țară. Imediat, Iosafat a fost informat despre alianța militară ce înainta împotriva lor. Tensiunea a început să îi crească necontrolat și frica a pus stăpânire pe inima sa, ca un imperiu care îngenunchează dintr-o dată un popor fără apărare. Și totuși, împăratul și-a adus aminte de Dumnezeu și „și-a îndreptat fața să caute pe Domnul”, așa cum făcuse și cu alte ocazii. De data aceasta însă, face un pas în plus: cheamă poporul, prin toate mijloacele de comunicare ale vremii, la un post național. Poporul a conștientizat starea de urgență în care se găsea, s-a adunat împreună și au început să Îl caute pe Domnul. În aceste condiții, Dumnezeu a intervenit. „Duhul Domnului a venit în mijlocul adunării”, aducând prin Iahaziel o veste bună: „Nu vă temeți și nu vă înspăimântați … căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu.”

Și așa a fost. Dumnezeu a făcut ca nebunia acestor armate să se manifeste prin dezorganizare și prin nimicire unii împotriva altora, Astfel, la intervenția lui Dumnezeu, din această alianță militară artificială nu a scăpat nimeni. Când Iosafat și poporul au văzut ajutorul divin, au binecuvântat pe Domnul, căci Domnul îi umpluse de bucurie, izbăvindu-i de vrăjmașii lor.

În aceste vremuri dificile, dorim să ne întoarcem și noi fețele spre Dumnezeu și să cerem intervenția Lui în beneficiul poporului Său. Așteptăm să ne vorbească prin Duhul Sfânt și să ne dea îndrăzneala de a face voia Lui. În urma postului și a rugăciunii, în urma biruinței pe care El ne-o va da, am vrea ca și inimile noastre să fie pline de bucurie! Să nu ne temem. Circumstanțele sunt grele, dar Domnul luptă pentru noi!

Să ne rugăm astăzi pentru:

O mărire a credinței noastre în Dumnezeu, în această perioadă de încercare.

Dumnezeu să dea înțelepciune cercetătorilor și medicilor, pentru a descoperi vaccinul potrivit împotriva coronavirusului.

Participă la discuții 2 Comentarii

 • nelu m spune:

  cred ca in situatia asta ma intereseaza
  invatatura despre post
  invatatura despre rugaciune
  invatatura despre marturisirea pacatelor
  invatatura despre pocainta

  Ce spune Biblia despre aceste lucruri??? si ce am de facut eu in aceste imprejurari? Ce sa fac? si cum sa fac?

 • BBM spune:

  Dragă Nelu, ne bucurăm că ai un interes duhovnicesc în ce privește postul, rugăciunea, mărturisirea păcatelor și pocăința. Scriptura este plină de învățături cu privire la aceste practici. Inclusiv în ce privește atitudinea cu care să le practicăm. În general, fiecare dintre noi cam știm ce ar trebui să facem, să ne rugăm Domnului să avem și voința de a le înfăptui.