„Moise a stat acolo cu Domnul patruzeci de zile și patruzeci de nopți. N-a mâncat deloc pâine și n-a băut deloc apă.” Ex. 34:28

Poporul lui Dumnezeu ieșise din Egipt sub comanda lui Moise și a ajuns la muntele care străjuia de secole pustia Sinaiului. Fiecare acționa după mintea lui, unii crezând că este bine să cârtească, să fie neascultători, să se certe și chiar să se roage idolilor. Se simțea mereu o neliniște în popor, ca o tensiune care precede revolta. Asta pentru că oamenii erau împărțiți; unii erau nemulțumiți, alții debusolați sau pesimiști, unii doar critici, alții plini de răutate. Poporul ajunsese o povară pentru Moise, dar și unii pentru alții. Se simțea nevoia unui standard care să le arate ce este bine și ce este rău. Pentru acest lucru postește Moise. Fiind pe munte, n-a mâncat și n-a băut nimic timp de 40 de zile. Și, spre fericirea profetului, Dumnezeu s-a mai îndurat o dată și a scris cu însuși degetul Său „Cele zece porunci”. Fața lui Moise a devenit strălucitoare, iar inima poporului s-a făcut altruistă, ei s-au unit și au devenit generoși și dedicați, atât de generoși încât Moise a fost nevoit să întrerupă dărnicia lor abundentă.

În urma postului, și inimile noastre sunt schimbate de Dumnezeu. Astfel, nimic nu-L va opri să acționeze pentru binele nostru. Să îndrăznim prin credință! Nu trăim vremuri ușoare, și cu toții putem ajunge să ne îngrijorăm de situația prin care trecem. Nu știm când și cum va schimba Dumnezeu circumstanțele prin care trecem. Dar știm că El dorește să ne schimbe inimile după voia Lui! Să ne lăsăm transformați, prin intermediul postului și rugăciunii.

Să ne rugăm astăzi pentru:

Aprofundarea relației cu Dumnezeu, pocăință în inimă, și încredere în Dumnezeu.

Protejarea noastră, a familiilor noastre, a membrilor bisericii, în această perioadă

Biserica Baptistă Mănăștur Cluj-Napoca