1. Home
 2. /
 3. Şcoala de Teologie Practică Emanuel (STPE) – Cluj-Napoca

ANUNŢ ÎNSCRIERI

la Şcoala de Teologie Practică Emanuel (STPE) - Cluj-Napoca

Biserica Baptistă Mănăştur din Cluj-Napoca în colaborare cu Universitatea Emanuel din Oradea organizează, începând cu luna octombrie 2022, Şcoala de Teologie Practică Emanuel (STPE).

Din oferta educațională fac parte cursuri de teologie biblică, dogmatică, istorică și practică, oferite pe parcursul unui an universitar (2 semestre) și menite a pregăti slujitori bisericești pentru comunitatea evanghelică din Cluj-Napoca și împrejurimi. Absolvenţii STPE, deţinători ai unei diplome de licenţă în orice alt domeniu, emisă de o universitate acreditată, în urma absolvirii programului de teologie al STPE (60 de credite) vor primi un certificat recunoscut de Ministerul Educației Naționale, iar ceilalţi primesc un certificat recunoscut de Universitatea Emanuel (cu posibilitatea echivalării creditelor în cadrul programului de licență în teologie al Universității Emanuel).

Cine se poate înscrie?

La Şcoala de Teologie Practică Emanuel se pot înscrie membrii cu drepturi depline ai bisericilor evanghelice din România sau diaspora românească. Ei pot face parte din următoarele trei categorii de cursanți:

 1. Deținătorii unei diplome de licență (în orice domeniu) emise de o universitate acreditată, care în urma absolvirii programului de teologie (60 de credite) vor primi un certificat recunoscut de Ministerul Educației Naționale.
 2. Deținătorii unei diplome de bacalaureat, care în urma absolvirii programului de teologie (60 de credite) vor primi un certificat recunoscut de Universitatea Emanuel. În cazul în care cursanții aparținând acestei categorii doresc să se înscrie în programul de licență în teologie al Universității Emanuel, creditele aferente cursurilor absolvite vor putea fi recunoscute în vederea obținerii licenței în teologie.
 3. Persoanele care nu dețin o diplomă de bacalaureat şi care, în urma absolvirii programului de teologie (60 de credite), vor primi un certificat recunoscut de Universitatea Emanuel. În cazul în care cursanții aparținând acestei categorii doresc în următorii 5 ani să se înscrie în programul de licență în teologie al Universității Emanuel (cu condiția să obțină în prealabil diploma de bacalaureat) creditele aferente cursurilor absolvite la STPE vor putea fi recunoscute în vederea obținerii licenței în teologie.

Ne adresăm tuturor celor care sunt implicaţi în lucrările bisericii (misiune, vizite pastorale, lucrarea cu copiii/tinerii/familiile/seniorii, evanghelizare, lucrarea muzicală, etc), sau doresc să se implice pe viitor.

Candidaţii au nevoie de o recomandare din partea pastorului şi conducerii bisericii de care aparţin, menită a confirma calitatea de membru cu drepturi depline într-o biserică evanghelică din România sau diaspora.

Cum se vor desfăşura cursurile?

Cursurile se vor ţine o dată pe lună, în weekend (vineri de la ora 17 la ora 21 şi sâmbătă de la ora 8 la 16), în una dintre sălile Bisericii Baptiste Mănăştur din Cluj-Napoca.

Durata programului de studiu: 1 an universitar (2 semestre)

Cum se va desfăşura admiterea?

Preînscrierile se fac online pe link-ul Înscriere Şcoala de Teologie Practică Emanuel, cel târziu până la data de 15 septembrie 2022.

Dosarul va conține următoarele documente:

 • recomandare din partea pastorului şi conducerii bisericii de care aparţine, menită a confirma calitatea de membru cu drepturi depline într-o biserică evanghelică din România sau diaspora românească pe baza mărturisirii sale de credinţă
 • copie simplă a cărţii de identitate şi
 • copie simplă a certificatului de naştere
 • copie a diplomei de bacalaureat sau a diplomei de licenţă
 • două poze tip paşaport

Dosarul de înscriere se va depune fizic la secretariatul Bisericii Baptiste Mănăştur în perioada 14-15 septembrie 2022.

Admiterea la Şcoala de Teologie Practică Emanuel constă în două probe:

 1. Proba de evaluare a dosarului candidatului și
 2. Un interviu vocațional.

Taxa de înscriere: 100 lei. (se achită la înscriere)

Informaţii suplimentare:

0359-405602 – Mariana Popovici (STPE)

0742-929287 – Conf. dr. ing. Cristian Fărcaş (BBM)