Conferința pentru familii – invitat pastor Andrei Popescu

Conferința pentru familii – invitat pastor Andrei Popescu

În perioada 12.09.2022-16.09.2022, Biserica Baptistă nr. 1 Mănăştur organizează o conferință pentru familii.
Vorbitor principal la conferință va fi pastorul Andrei Popescu.
Accesul este gratuit, dar pentru o mai bună organizare va rugăm să va înregistrați completând formularul de mai jos.
Va așteptăm cu drag!

Credința în Familie și în Biserică

Dorința noastră este să putem stă de vorba că între prieteni. Să putem împărtăși probleme și soluții reale cu care majoritatea dintre noi ne confruntăm zilnic.

Timpul în care trăim este marcat de frică față de atacurile concentrate împotriva familiei, atacuri care vin din afară: presiunea autorităților, cultură care degenerează accelerat, școli și universități care încearcă să spele creierul și sufletul generației tinere. Toate astea sunt într-adevăr o primejdie și un atac real împotriva familiei. Însă primejdia reală, uriașa, atacul cel mai devastator împotriva familiei nu vine din afară, este deja acolo – în mijlocul casei. Felul în care ne construim familia, relația între soț și soție, relația între părinți și copii, între copii și copii și multe alte criterii din interiorul familiei constituie binecuvântarea sau primejdia cea mai mare.

În sesiunile pe care le vom avea împreuna nădăjduim să putem atinge câteva puncte sensibile, care sunt cauza majorității bucuriilor și durerilor pe care le simțim.

Relația dintre soț si soție

 • Dorințele de baza ale unei soții
 • Dorințele de baza ale unui soț
 • Fricile copiilor în familie

Nevoile copiilor noștri:

 • Cum se construiește un pod între părinți și copil
 • Cum poți citi în inima copilului
 • Cum poți cuceri inima copilului

Moduri în care ne construim familia

 • Copiii noștri care se nasc, cresc, părăsesc și revin în casa noastră.
 • Cum ne pregătim casa și familia pentru ziua întoarcerii copilului rătăcit.
 • Casa noastră și cocina de afara: Este vreo deosebire?
 • Ce vrem pentru copiii noștri? Educație sau renaștere? Ce este nașterea din nou?
 • Prăpastia dintre generații

Lupta pentru cei dragi: Unde este prima linie de apărare în familie și în biserica? 

 • Luptele noastre cele de toate zilele.
 • Unde ne luptăm?
 • Prima linie de apărare este și ultima? Unde pierdem sau câștigam batalia pentru cei dragi?
 • Războiul permanent: Voia mea sau voia Ta? Nebunia care ne separa de Dumnezeu.
 • Ce înseamnă să fi un lider leneș
 • Creștinism la cald, la rece sau la nimic.
 • Părintele care se roagă: Două aspecte ale rugăciunii: Maraton și cursa de 100 de metrii.

Ce putem face cu copii noștri în fiecare zi a săptămânii ? Idei și proiecte pentru următorii 10 ani.

 • Trăsături de caracter: detaliate în 49 de lecții, câte una pe săptămâna, reluate la nivel diferit în fiecare an.
 • Poruncile lui Hristos: 49 de invitații ale lui Hristos pentru creștere intelectuală, emotivă și spirituală. Cum se ține o lecție din Poruncile lui Hristos.
 • Cum se face dimineața o sesiune de „Căutare a Înțelepciunii” în 30 de minute?
 • Cum se găsește înțelepciunea în Pildele lui Isus?
 • Cum se absoarbe cartea Înțelepciunii, Proverbele?

Fiecare om este modelat de alții. Fiecare din noi suntem produsul altora, care au investit în noi și care și-au lăsat amprenta în viața și în sufletul nostru. Suntem modelați de exemple de viață despre care am citit și suntem modelați de oameni pe care i-am cunoscut personal.

Eu am fost binecuvântat să cunosc giganți ai credinței, care au lăsat în inima și mintea mea ceva din ei: tatăl meu, Aurelian Popescu, apoi Traian Dorz, Moldoveanu, Wurmbrand, Bill Gothard.  Tata mi-a dăruit logica, abilitatea sa analitică, felul pozitiv de a vedea viața, umorul și zâmbetul. De la Dorz și Moldoveanu am învățat cum să vorbesc cu Dumnezeu în cântec și lacrimi. Wurmbrand mi-a arătat credința fără limite, dragostea care cuprinde tot, Creștinismul fără bariere, esența a tot ce este de valoare în credința noastră. Iar de la Gothard am învățat un fel nou de a citi Biblia,  Scriptura care se leagă de fiecare zi din viața mea, de tot ce am, de tot ce simt, de tot ce există în mine și în jurul meu; o sabie cu două tăișuri care niciodată nu rămâne doar literă de carte.

Eu, personal, cunosc trei predicatori care își concentrează efortul și vorbirea pe aplicații de viață, pe transformare; predicile lor conțin ilustrații după ilustrații, parabole, povestioare din viața omului: Isus, Wurmbrand și Gothard. Toți trei vorbesc în parabole, în istorioare, în exemple de viață.

Au un anumit fel de a explica Scriptura și căile lui Dumnezeu prin exemplele din viața cuiva. Ținta felului lor de predicare este să unești cu credința mai întâi virtutea, adică viața, fapta. Abia apoi să adaugi cunoștința.

Am încercat la rândul meu să transmit copiilor mei cât pot mai mult din comorile pe care le-am primit: logică, transparență, umor de la tata; gândirea adâncă, iubire de om și de Dumnezeu de la Wurmbrand; felul aplicativ și practic de a citi și de a înțelege Scriptura de la Gothard. Seară de seară, spunând povestiri cu tâlc, recitând cu ei în brațe Scriptura până ce adormeau, povestind despre eroii credinței, a oamenilor din timpuri vechi și a celor care sunt încă în jurul lor.

Am încercat să transmit cât am putut din toate astea grupurilor din bisericile pe unde am fost, oamenilor cu care mă întâlnesc, celor care îmi spun gândurile lor și vor se le asculte pe ale mele.

În întâlnirile noastre am să încerc vă fac părtași la ciclul acesta nesfârșit al dăruirii, ciclu în care m-au introdus și pe mine alții, ciclu în care cei ce spun și cei ce ascultă lucrează împreună mărturia despre ce este mai important în viață: Dumnezeu.

Am 63 de ani, și locuiesc de multă vreme în Portland, Oregon. Am lucrat în biserica mea locală, Biserica Baptistă din Beaverton, și în biserici Penticostale. Dumnezeu m-a binecuvântat cu soția mea, Cecilia și patru băieți: Timotei, Beniamin, Thomas și Lucas. In ultimii șapte ani am avut privilegiu să comunic mesajul Scripturii la radio, la Vocea Evangheliei.

Îmi place fotbal, tenis, ping-pong, și mă arde pasiunea călătoriilor în munți, în locuri sălbatice și puțin umblate. Am descoperit că mă pot apropia mai mult de sufletul copiilor mei într-o ieșire de 3 nopți in munte  decât în 30 de predici spuse la biserică. Am descoperit templul lui Dumnezeu în munte mai copleșitor decât cea mai grandioasă catedrală.

Pentru o mai bună organizare a sosirii dumneavoastră la locația Bisericii Baptiste Mănăștur, vă rugăm să luați în considerare faptul că, dacă doriți să folosiți mijloacele de transport în comun, stația acestora se află la doar 250 m de locația bisericii. În cazul în care e nevoie totuși să veniți cu mașina personală, trebuie să știți că  parcarea din spatele clădirii bisericii are locuri limitate, iar dacă aceasta este plină, puteți folosi ca alternative parcarea Kaufland Mănăștur – Strada Câmpului 9-19, sau parcarea Penny – Calea Florești 56A (de aici va fi nevoie să treceți strada și să luați autobuzele 9, 24 sau 24B, o stație, până în stația Calea Mănăștur).

Dată eveniment:
12/09/2022 - 16/09/2022    
6:00 pm - 8:30 pm
Locație:
Biserica Baptistă Mănăștur
Str. Ospătăriei nr. 10, Cluj-Napoca

INTRARE LIBERA

Rezervări închise

Formular de înregistrare

Acest eveniment este complet rezervat.

Biserica Baptistă Mănăștur Cluj-Napoca