Misiune

/Misiune
Misiune2018-01-11T09:16:02+00:00

Domnul Isus a spus în Marcu 16:15 „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.”

Înțelegând faptul că această poruncă este adresată fiecărui credincios, biserica noastră caută să dezvolte un spirit de misiune în fiecare membru, îndemnându-i să aducă o mărturie vie acolo unde Dumnezeu i-a așezat (acasă, la școală, la locul de muncă etc.).

În același timp, există proiecte de misiune care cresc în timp dincolo de posibilitățile unei singure persoane. În astfel de situații, Biserica Mănăștur susține la nivel colectiv aceste lucrări prin toate mijloacele de care dispunem.

Misiune Biserica Manastur

De-a lungul anilor am avut frați și surori care s-au simțit îndemnați de Domnul să colinde mai întai împrejurimile orașului nostru pentru a răspandi Vestea Buna. Așa au luat naștere mai multe puncte de misiune în jurul Clujului, unele dintre ele devenind mai apoi filiale ale bisericii mamă, altele s-­au transformat în biserici de sine stătătoare, iar altele au rămas înca la stadiul de puncte de misiune. În total în acest moment sunt aproximativ 20 de sate în care biserica noastra este implicată într­-un fel sau altul.

Biserica fratilor rromi din Floresti – se adună peste treizeci de frati și surori în mijlocul unei comunități de rromi. Lucrarea este coordonată cu credincioșie de fratele Hoca Iosif.

Biserica din Tăuți – numără aproximativ doisprezece frați și surori și este învățată și condusă de fratele Vasile Lucaci, profesor de teologie la Liceul Baptist Emanuel din Cluj.

Biserica din Dezmir – se întâlnesc aproximativ douăzeci și cinci membri; mulțumim lui Dumnezeu pentru fratele Sergiu Lupea care se ocupă de această lucrare.

Biserica din Barai – în prezent sunt douăzeci de membri îndrumați cu credincioșie de fratele Mircea Pasc.

Biserica din Sălistea Nouă – mulțumim lui Dumnezeu pentru cei douăzeci și șase de membri și pentru creșterea pe care o vedem în această lucrare, cât și pentru fratele Cosmin Covalcic care lucrează acolo pentru înaintarea lucrului lui Dumnezeu.

Biserica din Săliștea Veche – o lucrare mai mică (dar nu mai puțin prețioasă) care are în prezent doar trei membri; încă o lucrarea coordonată de fratele Cosmin Covalcic.

Biserica din Bonțida – douăzeci de frați și surori care îl caută pe Dumnezeu.

Biserica din Frata – este o filială mai nouă a Bisericii noastre care este pe inima fratelui Olimpiu Chindea; are in momentul de față peste douăzeci de membri, în mare parte frați rromi.

Biserica din Cămărașu – o adunare de douăzeci și șase frați și surori rromi pentru care ne rugăm să fie o lumină în mijlocul comunității de rromi de acolo. Fratele Dragomir Sfait coordonează lucrarea.

Biserica din Suatu (cu punctul de misiune Vaida Cămăraș) – este și ea în cea mai mare parte formată din frați rromi, aproximativ patruzeci de membri. În acest moment biserica este angrenată într-un proiect de construcție a unui nou lăcaș de închinare. De această lucrare se ocupa fratele Alexandru Husar jr.

Biserica din Uioara (cu punctele de misiune Lunca si Silivașu) – este o lucrare în creștere a fraților rromi cu peste 200 de membri. De lucrare se ocupă fratele Alexandru Husar.

Biserica din Săcel – o biserică de sine stătătoare în care biserica Mănăștur are o implicare serioasa, contribuind la susținera pastorului, fratele Emanuel Moldovan, dar și în alte proiecte (e.g. copii si tineret). În acest moment biserica numara 37 de membri.

Biserica din Stolna – douăzeci de frați și surori conduși de fratele Nelu Mureșan; lucrare pe care o susținem dimpreună cu frații noștri de la biserica din Gilau.

Biserica din Almas – numara aproximativ treizeci de membri; de lucrare se ocupa frații Lucaci Iosif și fratele Nelu Mureșan. Amintim aici și punctul de misiune Sutor, care aparține tot bisericii noastre.

Biserica din Dumbrava
– susținem lucrarea de acolo prin vizite lunare în scop misionar.

O alta lucrare importantă de misiune a bisericii Mănăștur o constituie lucrarea din penitenciarul Gherla.

În fiecare săptămână o echipa formată din 2­3 de frați din Manaștur merge să împărtășească vestea bună deținuților din penitenciar. În urma acestei lucrări ne-­am bucurat să avem persoane care s-au botezat în penitenciar.

Evenimente

Abonează-te la Newsletter!