Asistență socială

/Asistență socială
Asistență socială2018-01-11T09:16:02+00:00

Mai aproape unii de alții

O parte (nu nesemnificativă) a bugetului de resurse a bisericii noastre este direcționat pentru sprijinirea persoanelor aflate în nevoie. În vizorul lucrării sociale a bisericii sunt persoane singure, persoane bolnave, persoane cu diferite deficiențe, orfani, oameni loviți de soartă sau tineri veniți la studii cu situație materială precară. Suntem conștienți că nu vom putea rezolva noi toate problemele care apar, că de multe ori o vorbă bună oferă celui care are nevoie de ea suficient sprijin pentru a putea depăși momentele grele, dar știm și cât de important este să îți deschizi și punga, nu numai inima.

De-a lungul vremii frații din biserică au donat produse agricole prin care au binecuvântat pe alții (cartofi, varză, morcovi, ceapă, miere de albine și multe altele). S-au mai colectat la biserică articole vestimentare, mobilier, obiecte electrocasnice, obiecte de uz general, care s-au distribuit ulterior acolo unde au fost semnalate nevoi.

De-a lungul vremii, biserica a susținut diferite proiecte misionar-sociale, cum ar fi: participarea la reconstrucția din Cosmești în urma viiturii care a avut loc în anul 2005, reconstrucția satelor de la Dunăre în urma viiturii provocate de Dunăre din anul 2006, sau sprijinul dat de tinerii bisericii noastre în urma viiturii de la Dorohoi din anul 2009. Le numim proiecte misionar-sociale pentru că în urma acestor acțiuni susținute de frați, în locurile în care s-au desfășurat au rămas biserici nou constituite.
Pentru copiii din familii cu situație materială grea, mai ales copiii fraților din bisericile de la sat, biserica noastră organizează an de an colectare de pachete de cadouri sau achiziționare de ghiozdane școlare gata echipate, tabere de vară, școală biblică de vacanță, drumeții de o zi sau distribuire de pachete cu alimente neperisabile.
Nu lipsită de semnificație este asistarea fraților pentru rezolvarea problemelor medicale care intervin, disponibilitatea de a-i sprijini la întocmirea dosarelor pentru comisiile de pensii de boală, de handicap, sau intervențiile care necesită asistență de urgență.

În colaborare cu organizațiile non-profit, lucrarea socială asistă la domiciliu persoanele în vârstă, lipsite de sprijin, dintre membrii bisericii, la curățenie, gătit, cumpărături, mici reparații, deplasarea la medic pentru asistența medicală sau alte forme de sprijin aparent minore, dar care oferă confortul necesar celor asistați.

Evenimente

Abonează-te la Newsletter!