Seara familiilor

//, Familie, Pastorală/Seara familiilor

Seara familiilor

Ce se va întâmpla cu copiii noștri? Cum vor face față revărsării de imoralitate și răutate la care asistăm? Ce putem face noi ca părinți în acest timp? Aceste întrebări frământă mințile multor părinți care Îl iubesc pe Dumnezeu! Serile familiei pentru luna iulie și august sunt realizate ca răspuns la întrebări pe care membri bisericii le adresează.
Întrebările care s-au pus pentru seara familiei care va avea loc duminică, 7 iulie după masă, sunt din sfera creșterii copiilor. Iată câteva din lucrurile care vor fi luate în discuție:
Sunt dese cazurile în care copiii noștri sunt agresați de alți copii, care sunt violenți. Ce să faci? Să-l lași pe copil victimă, sau este corect să-l îndemni să nu fie bleg, ci să lovească și el?
Cum găsesc echilibrul între mustrarea pentru îndreptarea copilului și evitarea “întărâtării la mânie”?
Cum să ne raportăm la simptomele de respingere și răzvrătire pe care le au adolescenții, în momentul în care încep să conteste valorile pe care le-am transmis?
Cât de timpurii sunt acceptate prieteniile dintre băiat și fată?
Este de dorit să fie prezenți și copiii, pentru a putea înțelege și ei responsabilitatea pe care o au din partea lui Dumnezeu în familia în care au fost puși de El să se dezvolte.
Vă așteptăm cu drag și vă îndemnăm să vă rugați pentru aceste întâlniri, și ca puterea lui Dumnezeu să se manifeste în viețile copiilor și nepoților noștri.
De |2016-03-10T14:46:04+00:001 iul. 2013|