E Sărbătoare iar…

E Sărbătoare iar…

Trăim paradoxul trecerii timpului… Revenim din nou la sărbătoarea venirii printre noi și a locuirii între noi, plin de har și de adevăr, a Mântuitorului nostru, Domnul Isus!

Am făcut acest lucru și anul trecut, și acum doi ani, și acum 50 de ani! Pentru unii este primul lor Crăciun, copii născuți de curând; pentru alții este ultimul lor Crăciun, născuți de mult, sau de mai puțin timp! De-a lungul timpului ne-am frământat cu relația dintre pregătirea sufletească și cea materială pentru un astfel de moment! Anul acesta, fiind poate marcat de cartea Eclesiastul din care predic, mă gândesc la sărbătoare în contextul tulburătoarei afirmații: „Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu.” (Eclesiastul 3:11)

Paradoxul trecerii timpului face imposibil răspunsul la întrebarea: Cum putem sărbători noi nașterea Cuiva care nu are nici început al zilelor, nici sfârșit; a Cuiva care este Părintele veșniciilor, Dumnezeu tare, Domn al păcii?! Și meditând la aceste lucruri, îmi dau seama că sărbătoarea noastră este la fel ca umbra lucrurilor. Va fi o Sărbătoare, când pătrunși de veșnicie, vom descifra cu bucurie realitatea puternică, desăvârșită a Domnului Isus! Anii care fug cu repeziciune, aducând mereu în memorie venirea Sa în timp, vor fi absorbiți de Lumina desăvârșită a eternității, iar jocul nostru de-a Sărbătoarea, încercarea de a ne bucura de umbre, vor fi înlocuite de măreția revelată nemijlocit, când vom fi pătrunși de Ființa Sa desăvârșită!

Urarea mea pentru voi, cei prea iubiți de Domnul, este încurajarea cu care ne motivează apostolul Pavel, în contextul trecător al vieții:

„…prea iubiții mei frați, fiți tari, neclintiți, sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zădarnică.” (1 Corinteni 15:58)

Gigi Cosman, în așteptarea destrămării umbrelor…

De |2016-03-10T14:44:53+00:0017 dec. 2012|