Conferinţa „Amăgirea lui Darwin“

///Conferinţa „Amăgirea lui Darwin“

Conferinţa „Amăgirea lui Darwin“

Emil Silvestru (Canada)

Emil SlvestruEmil Silvestru este unul dintre cei mai prestigioşi geologi români fiind considerat o autoritate în domeniul geologiei peşterilor. S-a născut în anul 1954 fiind încă din copilărie interesat de explorarea peşterilor. Studiile masterale şi doctorale le-a urmat la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, domeniul său major de cercetare fiind carstologia. Pe lângă peşteri a cercetat şi ale tipuri de relief carstic precum dolinele sau poliile. Aria sa de expertiză include sedimentologia depozitelor clastice, stratigrafia depozitelor carstice, formarea şi funcţionarea reliefului carstic, microclimatul cavernicol, galciologia, explorare şi prospectare.

În perioada 1986-1997 Emil Silvestru a lucrat ca profesor asociat la Institutul de Speologie Emil Racoviţă, primul institut de acest gen din lume, fondat de savantul român Emil Racoviţă în anul 1920. (citeşte mai departe)

Vasile Boari 

Vasile BoariVasile Boari este licenţiat în Filosofie (1972) şi doctor în Filosofie (1978) al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în perioada 1992-2002, în prezent este directorul Centrului de Analiză Politică al Universităţii Babeş-Bolyai şi profesor de Istoria ideilor politice şi Etică politică la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Este director fondator al revistelor EAST si EUROPOLIS si coordonatorul seriei Studii Politice, la Presa Universitară Clujeană. Este autorul volumelor: Dialectica raportului conştiinţa morală-conştiinţa politică (1987), Filosofia şi condiţia morală a cetăţii (1991), Noua Europă în căutarea identităţii (2009) şi Filosofie şi politică (2009).

De |2018-01-11T09:16:20+00:0010 mai 2010|