Sezonul 2010

///Sezonul 2010

Sezonul 2010

Povestea lui şi a ei… Lucruri întotdeauna noi şi fermecătoare, cu cuvinte rostite şi cu aşteptări tăinuite, gîndiri realiste, dar şi multă fantezie şi farmec, concretizează cu unica poveste, unică în modul în care lucrurile se-ncheagă, în care dau speranţă pentru viitor.

Descoperire de potriveli parcă dintotdeauna asezate în cei doi de mâna nevăzută, dar aduse în rugăciune, cu înfrigurare, un Tată ce răspunde cu grabă rugilor fierbinţi, apoi proba contra cronometru: curs premarital, logodnă, poate sesiune sau poate licenţă, sala, invitaţii, data, rochie, costum, trupa, flori, decor, camera, poze, pastori, lumini, program, meniu, mese, supervizori,… Dar visul? Dar povestea?

Povestea abia începe! Acestea sunt doar câteva clişeie din antecameră. Povestea începe! Povestea lor. Nu le sta în cale! Oferă concurs!

Cum să sune povestea? Ce adevăruri cuprinde?

Un loc de adăpost în furtunile vieţii! Sursa de venit pentru un trai aşezat, zbatere pentru înţelegere reciprocă, serile lângă Cuvânt, primele lor lucruri, nesigure, puţine, neândestulătoare, dar ale lor, truda , oboseala până la istov, insistenţa la poarta Cerului, neliniştea şi frământarea că lucrurile merg greu, luni şi ani de căutări şi zbucium, frământări, zbateri. Dar toate acestea produc îndârjire, călirea voinţei, creiază curent, dau direcţii ferme, cern valorile şi fac relaţia dintre cei doi de nezdruncinat.

Braţe de oţel, minţi determinate, caractere puternice şi direcţii clare de viaţă în slujba Domnului şi a semenilor, toate acestea se limpezesc în furtună, să rodească umblare în ascultare de Dumnezeu, să scrie cu dalta în cremene, pentru totdeauna, să scrie Povestea lor!

(Mircea Veja)

De |2016-03-10T14:39:25+00:0019 apr. 2010|