Atelierul coral de la Dumbrăveni

///Atelierul coral de la Dumbrăveni

Atelierul coral de la Dumbrăveni

Cântaţi Domnului o cântare nouă!… Căci Domnul este mare şi foarte vrednic de laudă… (Ps. 96:1,4)

La sfârşitul lunii februarie (a.c.), am avut harul de a participa la una dintre cele mai frumoase întâlniri corale, desfăşurate pe parcursul câtorva zile, la Dumbrăveni (jud. Suceava), împreună cu sute de corişti ai bisericilor neoprotestante şi nu numai. Cei care ne-au slujit, ne-au învăţat şi ne-au condus în închinare, au fost fraţii de la fundaţia Jubilate. Această întâlnire a fost organizată nu numai cu scopul de a învăţa cântări cu un mesaj deosebit, ci şi de a adânci acest mesaj şi de a ne unii în închinare înaintea Domnului.

În Romani 15:5-6, Pavel vorbeşte despre importanţa slăvirii Lui Dumnezeu, „cu o inimă şi cu o gură”. Cum s-ar putea face lucrul acesta, decât dacă realizăm că o singură inimă şi o singură gură poate fi doar prin unitatea pe care o dă Domnul Isus, copiilor Săi, în Trupul Său – Biserica. „Un Nume scump, ne-a adunat, Isus Hristos, măreţul Miel glorificat! Căci Tatăl ne-a unit prin Fiul Său iubit…”

Timpul petrecut la acest atelier coral, a fost un timp benefic, atât pentru că ne-a fost arătată importanţa închinării prin muzică cât şi atitudinea potrivită unui închinător adevărat. Cred că fiecare corist a fost provocat să poată spune: „Lucrarea mea de laudă este pentru Împaratul!”(Ps. 45:1)

Gabriel Giura

De |2018-01-11T09:16:20+00:008 mart. 2010|