Săptămâna de evanghelizare

//, Pastorală/Săptămâna de evanghelizare

Săptămâna de evanghelizare

Gândul de a începe anul cu săptămână de propovăduire a Evangheliei în adunări publice se naşte din convingerea că avem de făcut ceva pentru semenii noştri dragi, oameni de lângă noi, făcuţi de aceeaşi sfântă mână, după chipul lui Dumnezeu, dar înstrăinaţi de Acesta din pricina urzelii celui rău, care este tâlhar de suflete, fură, ucide şi prăpădeşte, duce în rătăcire iar apoi în moarte pe cei neştiutori sau lesne-crezători.

Nici prozelitismul şi nici excesul de zel nu ne împing la mijlocire înaintea tronului divin, cât ascultarea de adevăr şi pasiunea pentru sufletul pierdut este cea care motivează la sacrificiu şi la a pune timp şi energie în slujba acestei cauze. Evanghelizarea este cheltuială concertată de energie, timp şi valori din partea tuturor membrilor bisericii, care nu se plătesc nici cu lei, nici cu alte valute, dar care aduc căştig pentru cer, care aduc răsplătiri îndoite, atât pentru mijlocitor cât şi pentru sufletul smuls din moarte şi adus la viaţă în Hristos.

Rugăciune şi post, invitare de persoane care nu sunt în legământ cu Hristos, mărturie prin viaţa personală sau corporativă, mai multă luare-aminte la cuvintele Sfintelor Scripturi, dar şi hotărâre şi determinare pentru a ne apropia de semeni sunt obiective de mare însemnătate în atingerea ţelului propus.

Nu dorim să facem din acest eveniment o tribună pentru celebrităţile din top, nici din adunare jurii de evaluare valorică, dar aceştia împreună, vorbitori şi adunare, se impune, prin conlucrarea lor, să determine cadrul propice pentru proclamare, pentru ca în momentul în care evenimentul are loc, eficienţa, din pricina eforturilor conjugate să fie la cote maxime, iar arătarea şi revărsarea duhului să poată să aibă loc din plin. Cel mai evident câştig scontat este atît mântuirea unora din moarte, cât şi echiparea altora în vederea unei lucrări superioare calitativ. Evanghelizarea în întâlniri publice nu face altceva decât sa fructifice cheltuiala de energii a membrilor bisericii înafara acestor întâlniri, dar în vederea lor.

(Mircea Veja)

Programul serilor de evanghelizare este următorul:

Vineri, 15.01.2010 de la ora 18.00 – Fr. Onisim Mladin (Biserica “Dragostea”, Arad)

Sâmbătă, 16.01.2010 de la ora 18.00 – Fr. Marcel Cordoş (Biserica “Cetatea”, Alba Iulia)

Duminică, 17.01.2010 de la ora 18.00 – Fr. Cristian Barbosu (Biserica “Metanoia”, Arad)

De asemenea, biserica este chemată la un timp de post şi rugăciune pentru această lucrare şi ne vom întâlni la un timp de rugăciune miercuri şi joi, 13-14.01.2010 de la ora 19.00.

Vă aşteptăm cu drag!

De |2018-01-11T09:16:21+00:007 ian. 2010|