Sărbătoarea mulţumirii la Săliştea-Nouă

///Sărbătoarea mulţumirii la Săliştea-Nouă

Sărbătoarea mulţumirii la Săliştea-Nouă

După ani lungi în care acest eveniment nu a fost organizat la Săliştea-Nouă, anul acesta a fost organizat la Căminul Cultural, şi s-au împărţit invitaţii tuturor locuitorilor din comună. Aşa se face că la ora 19,30 erau prezenţi în sala Căminului mai multe zeci de persoane care nu făceau parte din Bisreica Baptistă din localitate, împreună cu invitaţii şi organizatorii evenimentului.

Am căutat să vedem care ar putea fi motivele de mulţumire cu care să venim înaintea lui Dumnezeu? Poate faptul că Indonezia şi Japonia sunt devastate frecvent de cutremure de pământ iar noi suntem scutiţi, sau faptul că nu avem locuinţa în ţinuturile gheţurilor veşnice, că nu suntem în zone deşertificate, ci avem apa din belşug, că nu trebuie să fugim din faţa furiei apelor care mătură agoniseala de veacuri, sau faptul că rtăim vremuri de pace, sau că nu ne-nspăimântă molime devastatoare, că există belşug de roadă în arie, că mai trăim vremuri în care putem sta cu Sfânta Scriptură în mână, în vreme ce în Pakistan acest lucru te poate costa viaţa?

A nu lua în seamă motivele de mulţumire înseamnă a ne pierde raportarea la cel care ne-a binecuvântat cu intelect inegru, cu abilităţi de comunicare, cu putere de muncă,cu nădejde în viitor, cu virtuţi şi cu împliniri.

Dacă preţuim prietenia oamenilor, darul suprem de care se poate bucura omul pe pământ a fost, este şi va rămâne cât va fi viaţă pe pământ, graţia divină!

(Mircea Veja)

De |2016-03-10T14:37:56+00:0020 oct. 2009|